Retseptid

BAKLAŽAANI RULLIKESED FETA JUUSTU JA TOMATIGA

  Koostis: 2 keskmist baklažaani 2 keskmist tomatit 120 g feta juustu 1  sl. oliiviõli Peterselli 70 g purustatud kreeka pähkleid Valmistamine: Lõigake pikkupidi baklažaan viiludeks, viilu paksus 4-5 mm. Pange pann pliidile, lisada 1 tl. toiduõli. Baklažaani viilud läbi praadida kuni valmimiseni (2 m mõlemad pooled). Seejärel asetake baklažaani viilud paber salhvrätikule, et liigne Loe Rohkem

KÜPSETATUD FORELL ŠAMPINJONIDEGA

Koostisosad: 500 g forelli või lõhet 3 tomatit 200 g šampinjone 1 sibul 100 g riivitud juustu toiduõli sool, pipar maitseroheline küüslauk,  majonees – maitse järgi Valmistamine: Sibul ja seened tükeldada ning läbi praadida toiduõlis. Kala lõigud soolastada, pipardada ning asetada õliga määritud ahju alusele. Kala peale korralikult panna läbi praetud komponendid ja tomatid (tomatitelt Loe Rohkem

KODUNE ÕRNSOOLALÕHE (SOOLALÕHEST) TILLI- JA SINEPIKASMTEGA

Koostisosad: 2 lõhefileed (kumbki 400 g) 4 spl soola 2 slp suhkrut 1 tl kadakamarju 1 tl pipraseemneid jahvatatud pipar 3 kimpu tilli 1 kimp piparmünti sidrunimahl (pool sidrunit) oliiviõli Kastme: 2 spl Dijon sinepit 2 spl veiniäädikat (valge) 1 spl hapukoort 3 tl oliiviõli 1-2 tl tilli 1-2 spl mett sidrunikoor Natukene soola ja Loe Rohkem

TERAV SUUPISTE

Koostisosad: 1 suur kabatšokk 2-3 küüslauguküünt 5 tomatit Pool kimbukest tilli ja pool kimbukest peterselli Praadimiseks liha Majonees Jahu Valmistamine: Kabatšokk lõigata viiludeks (viilu paksus 0,5 cm). Soolastada kõik kabatšoki viilud mõlemalt poolt ning laske neil olla 5 minutit. Pange pann tulele, valage toiduõli. Nüüd, iga kabatšoki viil mõlemaltpoolt jahuga kokku mätsida ja läbi praadida. Loe Rohkem

KANTUCHCHI KÜPSISEID MANDLITEGA

Koostisosad: 280 g nisujahu 130 g suhkrut 1 tl küpsetuspulbrit väheke soola 1 g vanillisuhkrut 4 kanamuna 75 g mandleid Valmistamine: Kausikeses omavahel läbi segada jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool . Täpselt keskele (taigna keskele) lisada 3 kanamuna ja vanillisuhkur. Seejärel segada/sõtkuda niikaua kuni on moodustunud ühtlane tainamass. Lisada mandlitükid ning uuesti läbisegada/sõtkuda. Saadud mass jagada Loe Rohkem

VÄRSKE MAASIKAS PIIMASHOKOLAADIGA

Koostis: 16 tk maasikaid 230 g piimashokolaadi Valmistamine: Peske hoolikalt maasikad puhtaks. Jätke maasikatutikesed otsa ning kuivatage marjad. Asetage maasikad korralikult taldrikule ja pange külmkappi (1H), et nad muutuksid jahedaks. Purustage piimashokolaad korralikult natuke täidedtud vees kuni ühtlasemassi saamiseks. Nüüd kastke maasikad oma ¼ shokolaadimassi hoides maasikatutikestest kinni. Seejärel pange shokolaadiga sisse kastetud maasikad külmkappi Loe Rohkem

TRÜFLID JOGURTI JA VALGE ŠOKOLAADIGA

Koostisosad: 110 g valget šokolaadi 80 ml jogurtit (tavaline, 2% ilma suhkurta) 2 maaskat Lisaks: suhkrupulber, peenikesuhkur peale raputamiseks Valmistamine: Tükeldage šokolaad ja pange mikrouuni sulama madala temperatuuriga, segage iga 15 min tagant. Seejärel lisage jogurt sulatatud šokolaadi sisse. Pange šokolaadi segu külmkappi tunniks jahtuma. Nüüd tükeldage maasikad. Võtke šokolaad külmkapist välja ja toimides kiiresti Loe Rohkem