KÜPSETATUD FORELL ŠAMPINJONIDEGA

Koostisosad:

500 g forelli või lõhet
3 tomatit
200 g šampinjone
1 sibul
100 g riivitud juustu
toiduõli
sool, pipar
maitseroheline
küüslauk,  majonees – maitse järgi

Valmistamine:

Sibul ja seened tükeldada ning läbi praadida toiduõlis.
Kala lõigud soolastada, pipardada ning asetada õliga määritud ahju alusele. Kala peale korralikult panna läbi praetud komponendid ja tomatid (tomatitelt eemaldada pealmine koor ja lõigata ümmargusteks viiludeks). Kõige peale raputada riivitud juustu. Soovikorral võib lisada hakitud küüslaukku ja määrida majoneesi.
Küpsetage kala 20-30 min.  kuumusel  180-200 kraadi.
Valmis küpsetatud kala maitsestage maitserohelisega.
Rooga võib valmistada ka fileest. Forelli või lõhe võib asendada iga erineva kalaga mis on tihedam. Kui kala pole rasvane (nt. tursk) siis majoneesi tuleb kindlalt määrida muidu roog tuleb kuiv ja mitte eriti hea.

Head isu !