SAMSA

Koostis:

 

1 pakk lehttaigent
650 g lambaliha
2 tk tavalist sibulat
1 kanamuna
1 tl Kunshut seemnekesi
1 tl köömneid
1 pakk küpsetusvõid
Sool
Purustatud pipar

 

Valmistamine:

Tükeldage väikesteks osakesteks lambaliha ning sibul, korralikult läbi segada. Maitsestada soola ja pipraga. Segada läbi ning jätta segu mõneks ajaks külmkappi.
Lehttaigen lõigata pisikesteks lõikudeks. Rullida nad laiaks ning peale määrida liha ja maitseainete koostis. Seejärel moodustage nendest kolmnurgad. Asetage kolmnurgakesed küpsetusalusele, mis on korralikult läbimääritud küpsetusvõiga. Pintseldage kolmnurgakesed pealt kanamunaga.
Praadida kergel kuumusel köömned ja kunshut seemnekesed (1 minut). Köömned ja seemnekesd raputage kolmnurgakeste peale.
Kuumutage ahi 220 kraadini ja küpsetage 20 minutit. Seejärel vähendage kuumust 180 kraadini ja küpsetada 15 – 20 min.

 

Head isu !