PROFITROOLID TOORJUUSTU JA LÕHEGA

Koostisosad, ligikaudu 30 tk valmistamiseks:

150 g küpsetusvõid
200 ml vett
¼ tl soola
4 kanamuna
150 g jahu

Täidis:

200 g soolatatud või küpsetatud lõhe
200 g toorjuustu
peterselli

Valmistamine:

Tavalises söögipotis keeta vesi,  sool ja küpsetusvõi. Keeta niikaua kuni  küpsetusvõi on ära sulanud. Seejärel sinnasamma potti valmistada taigen ning tagasi keema panna. Segada järjekindlalt taigent kuniks taigen on ühtlane. Taigen võtta pliidilt ja lisama hakata ühehaaval kanamune. Iga lisatud kanamuna järel korralikult koostist segada. Seejärel taigen ümbervalada kondiitrikotti ning pigistama hakata pisikesi pätsikesi küpsetusalusele. Kuumutada ahi kuni 200 kraadini ning lisada pätsikesed ahju. Küpsetada kuniks pätsikesed on kuldsed (küpsetusaeg 20 min.). Seejärel ahjust väljavõtta ja lasta jahtuda.
Sel ajal kui pätsikesed jahtuvad, valmistage profitroolidele täidis. Tükeldage kala ja petersell  pisikesteks tükikesteks. Komponendid segada korralikult läbi toorjuustuga.
Lõigake iga küpsetatud pätsike pealt pooleks ning lisage lusikatäis täidist. Moodustades profitrooli.

Head isu !