KÜPSISED ” LIMPSI NÄPUD PUHTAKS”

Koostisosad:

Taigen:
1 klaas nisujahu
120 g kuubikuteks lõigatud võid
4 spl pruunisuhkrut

Toffee Cream:
50 g sulavõid
4 spl pruunisuhkrut
400 g kondenspiima koos suhkruga

Lisaks:
150 g piimašokolaadi
30 g pähkleid

Valmistamine:

Ruudu kujuline küpsetusalus (äär 23 cm).
Küpsetuspaber
Kaussi panna jahu ja või nind nad omavahel korralikult läbi segada, seejärel lisada suhkur. Läbi segada. Taigen valada küpsetusalusele ja kahvliga teha augukesed. Küpsetada 180 kraadi juures kuni 15-20 minutit kuniks taigen muutub pruunikakas, seejärel laske valmis taignal jahtuda.
Kreemi valmistamine-Pange või, suhkur ja kondenspiim teflon potti. Keeta madalal temperatuuril pidevalt segades kuniks koostisosad hakkavad keema. Vähendage kuumus minimaalse peale ja keetke massi veel 5 min. või kauem kuniks mass muutub tahkeks. Kreem peab muutuma kahvatu kollaseks. Valage kreem ühtlaselt taignale ja laske tal jahtuda. Nüüd purustage pähklid ja raputage nad peale.
Soojendage šokolaad vedelaks ja valada pähklikihi peale. Laske maiusel jahtuda.

Head isu !