SALATI KASTE

Koostisosad:

1 spl jahu
1 tl sinepipulbrit
4 tl suhkrut
¼  tl soola
2 muna
80 ml valge veiniäädikat, 6%
150 ml vahukoort

Valmistamine:

Tassi sisse puistata jahu, sinepipulbrit ja jahu. Seejärel koksake sinna muna, korralikult läbi segada kuni ühtlase massini ning siis lisada äädikas.
Koostisosad keeta, pidevalt segades kuniks ta muutub tahkeks massiks (valmistamise aeg 3-4 min.). Võtta tulelt maha ja lasta ära jahtuda.
Seejärel, kallake vahukoor jahtunud massi sisse. Teie soovil võite vahukoore asendada piimaga, kuid mitte rohkem kui 1-2 spl. Juhul, kui kaste peaks jääma liiga tahke siis lisage juurde mõned spl täied piima. Omal soovil võite lisada mõned tilgad sidrunimahla. Kaste peab tulema suhteliselt tahke ja täidlase maitsega.
Kastme säilivusaeg on 1-2 nädalat juhul, kui ta on teil korralikult anumas/purgis kinni.

Head isu!