KODUNE ÕRNSOOLALÕHE (SOOLALÕHEST) TILLI- JA SINEPIKASMTEGA

Koostisosad:

2 lõhefileed (kumbki 400 g)
4 spl soola
2 slp suhkrut
1 tl kadakamarju
1 tl pipraseemneid
jahvatatud pipar
3 kimpu tilli
1 kimp piparmünti
sidrunimahl (pool sidrunit)
oliiviõli

Kastme:

2 spl Dijon sinepit
2 spl veiniäädikat (valge)
1 spl hapukoort
3 tl oliiviõli
1-2 tl tilli
1-2 spl mett
sidrunikoor
Natukene soola ja pipart

Valmistamine:

Uhmris läbi tammuda sool, suhkur ja pipar, kadakamarjad ja sinep. Tupsutage pabersalvrätikutega lõhefilee ning määrige ta uhmris tammutud koostisega läbi. Puistage läbi tilli ja piparmündiga, piserdage peale sidrunimahla ja oliiviõli.
Lõhefilee tükid asetada üksteise peale ning ümber mässida toidukilega. Asetage kala küpsetusvormi ning pange talle midagi rasket peale, seejärel pange kala külmkappi 42 tunniks.

Head isu !